Deel deze pagina

Community

Het Humanities Lab is een van de zeven trajecten van de Honours Academy, het overkoepelende orgaan dat al het honoursonderwijs in Leiden coördineert. Daarmee is het tegelijkertijd een universiteitsbrede community van alle studenten die de honourstrajecten volgen.

Activiteiten

Buiten de reguliere programma’s om organiseert het Humanities Lab een aantal vrijblijvende activiteiten. In het Humanities Lab Café bediscussieren wetenschappers en studenten actuele onderwerpen, zoals De Nieuwe Universiteit of de migratieproblematiek. 

Elk jaar wordt een meerdaagse excursie georganiseerd met een lokaal thema. En natuurlijk houden we regelmatig een borrel om gezellig bij te kletsen met studenten en docenten!
 

Kennis én contacten

Je aanmelden bij het Humanities Lab betekent niet alleen colleges en werkgroepen volgen, maar ook onderdeel zijn van een groep actieve studenten die net als jij gemotiveerd en geïnteresseerd zijn. Studenten uit allerlei andere opleidingen, met allerlei andere achtergronden, inzichten, denkwijzen en uitgangspunten. Je doet er contacten op die niet alleen je horizon verbreden, maar die je misschien ook van pas komen in je latere leven.

Studievereniging

Om deze contacten te stimuleren, is er een studievereniging voor iedereen die honoursonderwijs volgt aan de Universiteit Leiden. De Leiden Honours Community (LHC) organiseert allerlei activiteiten. Van dagtrips (afgelopen jaar naar Brussel) en een grote reis (dit jaar naar Istanbul), tot een concert voor en door studenten, in samenwerking met de TU Delft. 

Je bent van harte welkom om kennis te maken met je mede-communityleden tijdens een van de activiteiten van de LHC of van de Honours Academy. Uiteraard kun je je bij de LHC ook op praktisch of organisatorisch vlak verder ontwikkelen door plaats te nemen in een van de commissies.

Rooster

Ben je een student van Humanities Lab en op zoek naar je rooster? Deze kun je hier vinden.
 

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.