Deel deze pagina

Expedition

Het domein van de geesteswetenschappen omvat alles wat mensen tot mensen maakt. Wij hebben verschillende culturen en talen. Verschillende groepen hebben hun geschiedenissen en vertellen daar verhalen over. Wij maken muziek en theater, schilderijen en films en genieten ervan.
Bij Expedition kun je je in dit veelzijdige gebied verbreden of juist verdiepen. Aan de hand van verschillende keuzethema’s ga je overeenkomsten, verschillen en verbanden onderzoeken tussen de geesteswetenschappen onderling en met bèta- en gammawetenschappen. Dit doe je samen met studenten uit verschillende faculteiten en met toponderzoekers.

Op het programma staan naast uitdagend, kleinschalig en intensief onderwijs, onder andere gastcolleges, seminars en excursies. Je leert bijvoorbeeld een documentaire of tentoonstelling maken, of een opiniepagina ontwerpen. Zo doe je kennis en ervaringen op die ook je reguliere studie zullen verrijken.

Humanities Lab Expedition

Het programma

Expedition bestaat uit 30 ec en is opgebouwd uit vijf onderdelen:

A) Gezamenlijke module Humanities Lab 101 (5 ec)

In deze module gaan we gezamenlijk in op de rode draad van Humanities Lab: overeenkomsten, verschillen en verbanden tussen de geesteswetenschappen onderling en met andere wetenschapsgebieden. Lees meer over Humanities Lab 101.
 

B) Key modules (10 ec)

Expedition biedt de keuze uit een aantal thema’s voor de invulling van jouw key modules. Je kiest twee van deze thema's van elk 5 ec. De thema’s zijn:

C) Advanced module (5 EC)

Verderop in het Expedition programma ga je een uitdagende advanced module doen. Je hebt de keuze uit deze thema's:


D) Honours Class (5 ec)

De Honours Academy, waar Humanities Lab deel van uitmaakt, biedt een ruim aanbod van Honours Classes: een korte serie, meestal Engelstalige colleges door gerenommeerde wetenschappers over uiteenlopende onderwerpen. In deze Honours Classes ga je aan de slag met studenten van andere faculteiten die daar het honourstraject doorlopen. Het complete aanbod vind je op de website van de Honours Academy.
 

E) Gezamenlijke Grand finale: Capstone projects  (5 ec)

Het laatste deel van Humanities Lab Expedition bestaat uit een gezamenlijke module, die wordt afgesloten met een conferentie. Tijdens deze finale presenteer je samen met je groep jouw verworven inzichten uit de thema’s en bediscussieer je ze met een gemengd publiek, waaronder wetenschappers van uiteenlopende wetenschapsgebieden.

Studenten die hebben gekozen voor het Solo programma nemen ook deel aan deze afsluitende module.
 

Rooster

Lees alles over het rooster van Expedition
 

Combinaties

Wil je maar een deel van het Expedition-programma volgen of het combineren met andere modules van andere honourstrajecten?
Vraag naar de mogelijkheden bij de Honours College Coördinatoren.

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.