Deel deze pagina

Expedition

Het domein van de geesteswetenschappen omvat alles wat mensen tot mensen maakt. Wij hebben verschillende culturen en talen. Verschillende groepen hebben hun geschiedenissen en vertellen daar verhalen over. Wij maken muziek en theater, schilderijen en films en genieten ervan.

Als je kiest voor Expeditie kun je kiezen voor verdere verdieping in een bepaald onderwerp of juist voor het verbreden van je horizon. Er zijn twee verplichte vakken binnen Expedition, namelijk Humanities Lab 101 en het  Capstone Project. Daarnaast heb je de ruimte om  een eigen programma te ontwerpen, gebaseerd op het beschikbare aanbod van keuzevakken. Aan de hand van verschillende keuzevakken ga je overeenkomsten, verschillen en verbanden onderzoeken tussen de geesteswetenschappen onderling en met sociale en bètawetenschappen.

 Bij het Humanities Lab krijg je uitdagend, kleinschalig en intensief onderwijs van topwetenschappers en worden er gastcolleges, seminars en excursies georganiseerd.

Humanities Lab Expedition

Het programma

Expedition bestaat uit 30 ec en is opgebouwd uit vijf onderdelen:

A) Gezamenlijke module Humanities Lab 101 (5 ec)

In deze module gaan we gezamenlijk in op de rode draad van Humanities Lab: overeenkomsten, verschillen en verbanden tussen de geesteswetenschappen onderling en met andere wetenschapsgebieden. Lees meer over Humanities Lab 101.
 

B) Key modules (10 ec)

Expedition biedt de keuze uit een aantal thema’s voor de invulling van jouw key modules. Je kiest twee van deze thema's van elk 5 ec. De thema’s zijn:

C) Advanced module (5 EC)

Verderop in het Expedition programma ga je een uitdagende advanced module doen. Je hebt de keuze uit deze thema's:


D) Honours Class (5 ec)

De Honours Academy, waar het Humanities Lab deel van uitmaakt, biedt een ruim aanbod van Honours Classes: een korte serie, meestal Engelstalige colleges door gerenommeerde wetenschappers over uiteenlopende onderwerpen. In deze Honours Classes ga je aan de slag met studenten van andere faculteiten die daar het honourstraject doorlopen. Het complete aanbod vind je in de e-gids, meer informatie over het registreren voor Honours Classes vind je op de website van de Honours Academy.
 

E) Gezamenlijke Grand finale: Capstone projects  (5 ec)

Het laatste deel van Humanities Lab Expedition bestaat uit een gezamenlijke module (het Capstone project), die wordt afgesloten met een conferentie.

Het Capstone project is een veelzijdige opdracht aan het eind van het Humanities Lab traject. Studententeams worden gevraagd om te laten zien hoe inzichten en methoden uit de geesteswetenschappen een verschil kunnen maken in actuele onderwerpen in de samenleving of in de (wetenschappelijke) wereld in het algemeen (bijvoorbeeld: sociale duurzaamheid, vluchtelingen, biotechnologie). Ieder project is sterk interdisciplinair. Tijdens de afsluitende conferentie presenteert ieder team haar bevindingen aan staf, belanghebbenden en community members.

Studenten die hebben gekozen voor het Solo programma nemen ook deel aan deze afsluitende module.

 

Rooster

De vakken van Humanities Lab zijn ingeroosterd op vrijdagen, van 13.00 tot 17.00 en vinden plaats in Leiden en Den Haag. Het rooster is hier te vinden. 
 

Vragen 

Als je geïnteresseerd bent in het Expedition programma en vragen hebt als 'is het mogelijk om het Humanities Lab te combineren met een buitenlandverblijf’' of 'is het mogelijk om een deel van het Expedition programma te volgen en te combineren met modules van andere Honours-trajecten?' Neem dan contact op met de Honours College Coördinatoren, zij voorzien je graag van meer informatie! 

 

Begeleiding

Humanities Lab studenten worden begeleid door de Honours College Coördinatoren. Zij zullen je één of twee keer per jaar uitnodigen voor een gesprek om je plannen en voortgang  te bespreken. Je kunt natuurlijk altijd een email sturen of een afspraak maken om je vragen te bespreken.  
 

Ga naar de nieuwe website

Lees meer over het Humanities Lab op de nieuwe website: humanitieslab.nl

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.