Deel deze pagina

Art and literature in a technological world

Voertaal: Engels  (Indien er uitsluitend Nederlandstalige deelnemers zijn, wordt de voertaal Nederlands.)

Over het thema:  Kunst en literatuur vormen niet enkel verfraaiing of verdieping van het alledaagse leven maar zijn een onlosmakelijk deel van onze samenleving, onze cultuur en van wie en wat we zijn als mens. Wetenschap en technologie zijn geen universele, buiten-culturele en a-historische activiteiten maar verbonden met de waarden en normen van onze cultuur. Wetenschappelijke onderzoeksvragen en –richtingen zijn niet waardevrij en neutraal maar worden gestuurd door politieke, economische, juridische en maatschappelijke motieven en zorgen. 

Kunst, literatuur, politiek, rechten, economie, wetenschap zijn in een complexe afhankelijkheid met elkaar verbonden. De geesteswetenschappen ontwarren, beschrijven en analyseren deze complexe relaties en laten zien hoe kunst en literatuur relevant zijn om onze technologische samenleving te begrijpen, er verantwoordelijkheid voor te nemen en er invloed op uit te oefenen.

In de themamodule Kunst en literatuur in een technologische wereld zal aan deze relevantie van geesteswetenschappen handen en voeten worden gegeven. In het bijzonder zal de betekenis worden onderzocht van kunst en literatuur voor het academische en publieke debat over de implicaties van hedendaagse natuurwetenschap en technologie.

Docent: Prof.dr.ing. Robert Zwijnenberg. Studeerde weg- en waterbouwkunde en filosofie. Promoveerde aan de Universiteit van Amsterdam op een proefschrift over Leonardo da Vinci. Is sinds 2007 als hoogleraar kunst en wetenschap verbonden aan de Faculteit der Geesteswetenschappen.

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.