Deel deze pagina

Languages, stories, and songbirds

Voertaal: Engels  (Indien er uitsluitend Nederlandstalige deelnemers zijn, wordt de voertaal Nederlands.)

Over het thema: Cultuur bestaat bij gratie van communicatie. Als mensen geen efficiënt communicatiesysteem (taal) zouden hebben, zou er geen onderwijs zijn, zouden onze vriendschappen er heel anders uitzien en zouden we geen gemeenschappelijke bouwwerken zoals de wetenschap kunnen maken. Door te communiceren kunnen mensen samenwerken, en daarmee dingen doen die niemand in z’n eentje kan – dat is wel duidelijk. Maar we vertellen elkaar ook verhalen, ogenschijnlijk zonder direct nut.

In deze reeks bijeenkomsten bestuderen we communicatie vanuit verschillende invalshoeken: communiceren mensen anders dan dieren of robots? Leiden verschillende taalstructuren ook tot verschillende denkpatronen? Hoe is taal ontstaan? Wat doen verhalen? En nog veel meer!

Docent: Prof.dr. Arie Verhagen. Verdiept zich in de gedragsbiologische én culturele aspecten van taal. Studeerde Nederlands aan de Vrije Universiteit Amsterdam, en is daar gepromoveerd op een proefschrift over de functie van woordvolgorde in het Nederlands. Was universitair hoofddocent Tekstlinguïstiek aan de Universiteit van Utrecht en is sinds 1998 hoogleraar Nederlandse Taalkunde in Leiden.

Arie Verhagen

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.