Deel deze pagina

Alle wetenschappers

Benieuwd welke wetenschappers er nog meer zijn in de Humanities Lab Quiz? Dit zijn ze allemaal.

Marie Curie

Je bent een vasthoudend en grondig onderzoeker. Eigenlijk heb je de universiteit niet nodig – je bent autodidact. Je worstelt door, ondanks alle tegenslagen. Jouw ontdekkingen zullen een enorme bijdrage aan jouw vakgebied zijn. Wel een beetje oppassen met wat je ontdekt; beschermende kleding is aan te raden. Meer over Marie Curie.

Euclides

Jou ontgaat niets en je scherpte is onovertroffen. Je bent een systematisch en exact denker. Gestudeerd aan Plato’s Akademeia – dat zegt eigenlijk al genoeg. Je streeft ernaar om alle kennis in één samenhangend logisch kader te plaatsen. Meten is weten. Logisch toch? Meer over Euclides.

Erasmus

Laat jou maar praten. Je bent een erudiet spreker en een helder denker die op speelse wijze het wetenschappelijke én maatschappelijke debat beheerst. Als welbespraakt bestrijder van pietluttige regeltjes en de beknotting van de menselijke vrijheid houd jij de mensen een spiegel voor. Meer over Erasmus.

Galileo

Jij kijkt voorbij de waan van de dag, en krijgt nieuwe inzichten door te staren naar de sterren. Je standpunten zijn niet bij iedereen geliefd en toch deel je jouw waarnemingen. Op een dag zullen ze je gelijk geven. Meer over Galileo.

Lady Lovelace

Interdisciplinair, creatief en je tijd ver vooruit, dat is wat je bent. Je verkent vanuit je eigen vakgebied nieuwe onderzoeksgebieden. Je ziet ongekende nieuwe mogelijkheden en koppelt op een speelse manier disciplines aan elkaar. Als in een computergame. Meer over Lady Lovelace.

Charles Darwin

Jouw grensverleggende werk heeft een revolutionaire impact op ons begrip van de wereld. Je bent niet bang om tegen de stroom in te gaan of het ruime sop te kiezen. Ook je eigen opvattingen durf je ter discussie te stellen. Uiteindelijk spreken jouw grondige onderzoek en je erudiete stijl voor zich. Oh en met een goede baard staat niemand voor aap. Meer over Charles Darwin.

Noam Chomsky

Wars van conventies en grensverleggend. Je gaat uit van een universele systematische wetenschap waarbij de menselijke vermogens vooral aangeboren zijn. Je bent als interdisciplinaire wetenschapper ook zeker maatschappelijk betrokken. Politiek activistisch baan je je eigen pad door de wereld en de wetenschap. Meer over Noam Chomsky.

Ga naar de nieuwe website

Lees meer over het Humanities Lab op de nieuwe website: humanitieslab.nl

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.