Deel deze pagina

Wat voor soort wetenschapper ben jij?

resultaat
Charles Darwin

je bent:

Charles Darwin

Jouw grensverleggende werk heeft een revolutionaire impact op ons begrip van de wereld. Je bent niet bang om tegen de stroom in te gaan of het ruime sop te kiezen. Ook je eigen opvattingen durf je ter discussie te stellen. Uiteindelijk spreken jouw grondige onderzoek en je erudiete stijl voor zich. Oh en met een goede baard staat niemand voor aap.

Charles Robert Darwin (1809–1882) was een Engels autodidact op het gebied van natuurlijke historie, biologie en geologie. Darwin ontleent zijn roem aan zijn theorie dat evolutie van soorten wordt gedreven door natuurlijke selectie. 

Door zijn waarnemingen en ontdekkingen ging Darwin twijfelen over zowel de gangbare ideeën over soortvorming als zijn persoonlijke geloof. Tijdens een onderzoeksreis met het schip de Beagle bestudeerde hij de dieren, planten, fossielen en geologie. Een groot deel van zijn verdere leven was gewijd aan het onderzoeken en classificeren van de verzamelde voorwerpen. Dankzij dit onderzoek kwam hij op zijn theorie over het ontstaan van soorten.

Darwins werk zorgde voor een revolutie binnen de wetenschap, maar had ook invloed op maatschappij, filosofie en religie. De acceptatie van evolutie zette de mens neer als een diersoort, onderdeel van de natuur, in plaats van een boven de natuur staande levensvorm.

Benieuwd welke wetenschappers er nog meer zijn in de Humanities Lab Quiz?

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.