Deel deze pagina

Wat voor soort wetenschapper ben jij?

resultaat
Lady Lovelace

je bent:

Lady Lovelace

Interdisciplinair, creatief en je tijd ver vooruit, dat is wat je bent. Je verkent vanuit je eigen vakgebied nieuwe onderzoeksgebieden. Je ziet ongekende nieuwe mogelijkheden en koppelt op een speelse manier disciplines aan elkaar. Als in een computergame.

Augusta Ada Byron King, Lady Lovelace (1815-1852) was een Brits wiskundige. Zij is bekend om haar beschrijving van de ‘analytische machine’, de vroege mechanische computer. Ze wordt nu gezien als de ontwerpster van het eerste computerprogramma, omdat ze 'programma's' schreef om symbolen volgens vaste regels te manipuleren met een machine. Ze zag ook als een van de eerste in dat computers in staat zouden zijn om meer dan enkel berekeningen te doen.

Ze verkeerde in de hoogste kringen, onder meer aan het Britse hof. Ze trouwde ze met William King, de achtste Baron King, 1st Earl of Lovelace. In haar sociale leven ging ze om met beroemdheden als Charles Dickens, David Brewster, Charles Wheatstone en Michael Faraday.

De programmeertaal Ada is naar haar vernoemd, en jaarlijks vindt de Ada Lovelace Day plaats in oktober, bedoeld om de zichtbaarheid van vrouwen te vergroten in wiskunde, natuurwetenschap en engineering

Benieuwd welke wetenschappers er nog meer zijn in de Humanities Lab Quiz?

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.