Deel deze pagina

Voor wie

Het Humanities Lab is er voor alle studenten van alle faculteiten van de Universiteit Leiden die meer kunnen en willen naast hun reguliere studie.
 

Iets voor jou?

Je bent nieuwsgierig, leergierig en geïnteresseerd in de wereld om je heen. Je wilt je verdiepen of juist verbreden. Je haalt goede studieresultaten, houdt tijd over naast je reguliere studie en verwacht je propedeuse in één jaar te halen. Je wilt de mogelijkheden van Universiteit Leiden optimaal benutten. Je bent geïnteresseerd in de geesteswetenschappen. Herken jij je hierin? Dan past het Humanities Lab bij jou!
 

Drie programma's

Bij het Humanities Lab kun je kiezen uit drie programma's, afhankelijk van jouw voorkeur en achtergrond. Zo bepaal je zelf hoe je het meest uit het Humanities Lab haalt.

  • Expedition: een vast, maar flexibel raamwerk. Bij Expedition kies je uit verschillende keuzemodules waarmee je je verbreedt of juist verdiept.
  • Solo: maximale keuzevrijheid. Bij Solo stel je je eigen programma samen, en daag jij jezelf uit.
  • Double+: speciaal voor studenten die twee bachelors (willen gaan) doen. Geeft toegang tot alle faciliteiten van het Humanities Lab.
     

Eh, Geesteswetenschappen..?

We horen het vaker: ‘Geesteswetenschappen klinkt zo vaag, wat houdt het eigenlijk in?’ Dat leggen we natuurlijk graag uit. Het domein van de geesteswetenschappen is alles wat mensen tot mensen maakt: de ‘humaniora’, Engelse naam: 'Humanities'. Mensen hebben een groot brein, lopen rechtop en op twee benen. Toch noem je niet elk wezen met die eigenschappen een ‘mens’. Wat ons mensen bijvoorbeeld onderscheidt, is dat we verschillende culturen en talen hebben, dat verschillende groepen hun geschiedenissen hebben en daar verhalen over vertellen en musea over inrichten. Dat we muziek en theater, schilderijen en films maken en ervan genieten.

Al die typisch menselijke activiteiten en de producten ervan worden bestudeerd in de geesteswetenschappen, al eeuwenlang. De kennis en inzichten die wetenschappers hierover in de loop der tijd hebben vergaard, dragen we over in de verschillende disciplines en opleidingen van de Faculteit der Geesteswetenschappen.
 

Liever een ander Honourstraject?

Zijn Geesteswetenschappen niet jouw favoriete domein, maar wil je wel graag meer doen naast je studie? Bekijk dan het aanbod aan honourstrajecten van andere faculteiten op de Honours Academy.

FAQ

De meest gestelde vragen over Humanites Lab én hun antwoorden.

Aanmelden

Ben jij klaar voor Humanities Lab? Meld je dan nu aan!

Voorlichting

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst!

Neem contact met ons op

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Stuur ze op en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.